معاون بسیج و امور استان‌های سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: هدف از تدابیر پدافند غیرعامل صیانت از سرمایه‌های مادی و معنوی مردم و حفاظت از منابع ملی است.

سردار قمی معاون بسیج و امور استان‌های سازمان پدافند غیر عامل کشور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: پدافند غیر عامل به مجموع اقدامات غیر مسلحانه‌ای گفته می‌شود که موجب افزایش بازدارندگی و کاهش آسیب پذیری، ارتقای پایداری ملی و تضمین و استمرار خدمات ضروری مردم و در نهایت تسهیل مدیریت بحران خواهد شد.
 
سردار قمی افزود: ماموریت سازمان پدافند غیر عامل حفظ دارایی‌های معنوی و مادی مردم است.
 
وی اضافه کرد: در پدافند غیر عامل دو نوع تهدید طبیعی و انسان ساخت داریم که تهدیدات طبیعی بر اساس اتفاقات جغرافیایی مانند سیل و زلزله و تهدید انسان ساخت متنوع و نوین است.
 
معاون بسیج و امور استان‌های سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت:دشمنان به دنبال راهکار جدید برای آسیب زدن هستند و پایه آن فناوری است.
 
سردار قمی افزود: در دور‌های گذشته پدافند غیر عامل منسجم نبود، اما امروز تخصصی شده است.
 
وی اضافه کرد: در دو دهه اخیر بر اساس ضرورتی که وجود داشت و بر اساس اساسنامه‌ای که ستاد کل نیرو‌های مسلح تهیه کرده بود، توسط فرمانده معظم کل قوا در هشتم آبان سال ۸۲ ابلاغ شد و فرمان رهبر مبنی بر تشکیل سازمان پدافند غیر عامل در مجموعه نیرو‌های مسلح شکل گرفت.
 
وی اضافه کرد: بر اساس این اساسنامه وظایف و حوزه ماموریتی مشخص شد و ضرورت بر این است که بتوانیم قانونمند و تشکلاتی‌تر عمل کنیم.
 
معاون بسیج و امور استان‌های سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: برابر این اساسنامه خود سازمان پدافند غیر عامل یک دفاع غیر نظامی است.
 
سردار قمی افزود: ما کمیته پدافند غیر عامل و یک سازمان پدافند غیر عامل داریم که در قانون اخیر کمیته بالاتر است.
 
وی اضافه کرد: رئیس این کمیته رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح و اعضای آن وزیر کشور، وزیر دفاع، رئیس کمیسیون امنیتی ملی مجلس، رئیس سازمان برنامه و بودجه و یکی از معاون ستاد کل است.
 
معاون بسیج و امور استان‌های سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: سازمان پدافند غیر عامل یک تشکیلات سازمانی است که سیاست گذاری‌ها و مصوبات کمیته دائمی را در حوزه دولت اجرا می‌کند.
 
سردار قمی افزود: رئیس شورای پدافند غیر عامل در استان‌ها استاندار و در شهرستان‌ها هم فرماندار است.
 
وی اضافه کرد: امروز دشمن از هر اقدامی برای ضربه زدن به کشور و اختلال در رساندن خدمات ضروری به مردم استفاده می‌کند.
 
سردار قمی افزود: اینکه روال خدمات رسانی به درستی انجام می‌شود به علت وجود افرادی است که تهدیدات دشمن را رصد و با آن مقابله می‌کنند.
 
 وی اضافه کرد: در این حوزه دشمن برای تهدیدات خود از فناوری‌های نوین استفاده می‌کند و برای مقابله با آن هم باید اقدامات به روز باشد.
 
معاون بسیج و امور استان‌های سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: شبکه ملی اطلاعات برای هر کشوری یک ضرورت است یعنی هر کشوری بخواهد در این حوزه حکمرانی داشته باشد باید این شبکه را داشته باشد.
 
وی افزود: ارتباطات مردم در شبکه‌های اجتماعی و خدمات گرفتن آن‌ها از سامانه‌ها برگرفته از ین شبکه ملی اطلاعات است و اگر حکمرانی هر کشور در این زمینه درست انجام شود موجب صیانت از دارایی‌های مادی و معنوی مردم خواهد شد.
 
سردار قمی گفت:اگر شبکه‌های اجتماعی خارج پایه باشند از مردم داده‌هایی دارند که می‌توانند از این طریق ضربه به کشور بزنند.
 
وی اضافه کرد: دو نگاه تهدید و فرصت به فناوری وجود دارد که می‌گوییم این یک فرصت است، اما اگر سواد این حوزه را نداشته باشیم تبدیل به تهدید می‌شود.
 
معاون بسیج و امور استان‌های سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: با توجه به اینکه دشمن هر روز با یک فناوری نوین قصد ضربه زدن را دارد ما هم باید برای جلوگیری از آسیب‌ها اقدامات را به روز کنیم.
 
سردار قمی گفت: در راستای استفاده بهتر مردم در فناوری‌ها قرارگاه سایبری راه اندازی شده است که تهدیدات را رصد و پایش می‌کند.
 
وی افزود: در این قرارگاه الزامات و ملاحظاتی در نظر گرفته شده است که برای استفاده از فناوری باید رعایت شوند تا از آسیب‌ها مصون بمانند.
 
معاون بسیج و امور استان‌های سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: در سایبری دو سامانه اداری و کنترل صنعتی داریم که اگر این دو کنار هم قرار بگیرند به زیر ساخت‌ها آسیب وارد می‌شود.
 
سردار قمی افزود: در نظام صیانت از مردم یک قرارگاه مردم محور داریم که باشعار مردم داری، مردم یاری و مردم بانی راه اندازی شده است.
 
وی اضافه کرد: مردم یاری یعنی اطلاع رسانی به مردم، مردم داری به معنای فراهم کردن امکانات برای مردم و مردم بانی هم یعنی از سرمایه‌های مادی و معنوی مردم صیانت شود.
 
معاون بسیج و امور استان‌های سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: در این سیستم اگر دشمن ضربه بزند هیچ اثری از خود به جا نمی‌گذارد مگر آنکه خودش اعتراف کند و اثبات آن ساده نیست.
 
سردار قمی با اشاره به تشکیل شورای عالی فضای مجازی گفت: در این شورا برای ادارات و دستگاه‌ها الزاماتی در نظر گفته شده است که باید رعایت کنند در غیر این صورت با متخلفان برخورد خواهد شد.
 
وی بر وجود مولد‌های اضطراری برق در مراکزی که خدمات ضروری به مردم می‌دهند تاکید کرد و رعایت این موضوع را الزامی دانست.
 
هفته پدافند غیرعامل از امروز آغاز شده است و تا دهم آبان ماه با شعار پایداری ملی به وسعت ایمان و به بلندای امید ادامه دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.